Prevod Slovenščina

Übersetzung der Seiten in die slowenischer Sprache!STRAN SOBOTH.EU

SOBOTH-EU


SOBOTH-EU

Spletna stran www.soboth.eu je platforma za mreženje društva za razvoj certificirane pohodniške vasi Soboth-aktiv. Je pomembna dopolnitev obstoječim spletnim nastopom očarljive vasice in povezuje vso turistično ponudbo.

Izdelavo strani je omogočil EU-mini-projekt z naslovom "RUNDUM SOBOTH" – „V OKOLICI SOBOTH“. Omogočena je bila združitev kakovostne ponudbe V OKOLICI SOBOTH, v trikotniku Avstrijska Štajerska, Avstrijska Koroška in Slovenija, s ponudbo vasice. Tako je nastal krasen turistični portfelj. S pomočjo QR kode se hitro in neposredno povežete s spletno stranjo in ponudbo vseh partnerjev!  


Povedal vam bom nekaj o vasi Soboth. 

Beseda "SOBOTH" je v bistvu oznaka regije južnega dela prehoda čez prelaz iz Štajerske na Koroško. Do leta 2014 je bila vas Soboth samostojna gorska občina s površino 42 km² in konstantnim razvojem turizma, vse do uspešne, certificirane pohodniške vasi. Leta 2015 pa se je na Štajerskem zgodilo veliko združevanje občin. Od takrat je vas Soboth ponosen del nove trške občine Eibiswald (Ivnik).

Grb krajev Eibiswald (Ivnik) in Soboth.

Vas Soboth je bila pred več kot 30 leti ustanovna članica skupine ponudnikov avstrijskih pohodniških vasi in že pred tem tudi članica skupine ponudnikov „Počitnice na vasi v Avstriji“. Na podlagi stalnega, profesionalnega dela s strani občine Soboth je bila vas že leta 2012 odlikovana s pohodniškim certifikatom. S tem je postala poznana in priljubljena daleč preko svojih meja.

Naša gorska vasica leži na 1070m nadmorske višine in se od 491 m vzpenja vse do planinskega območja. Vrh Dreieckkogel je s svojimi 1528m najvišja točka. Pohodniško območje se razteza še veliko dlje. V višino vse do gore Großer Speikkogel, najvišjega vrha Golice, ki leži na 2140m in v dolino v znan vinorodni okoliš, deželo Schilcherja in Južnoštajersko vinsko deželo.

Od leta 1991 je območje pridobilo na prepoznavnosti tudi zaradi gradnje akumulacijskega jezera Soboth s strani družbe KELAG. Gorsko jezero v obliki fjorda, s preko 80 hektarji vodne površine, je od takrat priljubljena izletniška in počitniška točka za vodne navdušence ter odlična razvojna priložnost.

Od leta 2019 vasico krasi tudi naziv „Najlepša katastrska občina na Štajerskem“. Na podlagi uspešnega sodelovanja na državnem tekmovanju urejenosti okolice je bila vasica v letih 2019, 2020 in 2021 ocenjena z najvišjo oceno.

Z odobritvijo mini-projekta „V OKOLICI SOBOTH“ je bila ponudba projekta v letu 2021 vključena v ponudbo pohodniške in ocvetličene vasi Soboth in je tako postala izredno močan dodatni element ponudbe v celostnem nastopu najbolj sončne gorske regije Južne Štajerske. 

Hubert Koller

STRAN RUND UM SOBOTH

V OKOLICI SOBOTH


V OKOLICI SOBOTH

SOBOTH/Štajerska/Avstrija. 

S certifikatom odlikovana pohodniška vas, del trške občine Eibiswald – Ivnik, ne nudi le najvišje kakovosti in kompetence na področju POHODNIŠTVA, ampak zna ceniti in priporoča tudi kakovostno ponudbo v okolici.

Mini-projekt Leader "V OKOLICI SOBOTH", društva SOBOTH-aktiv, povezuje izbrane, kakovostne ponudbe za prosti čas "V OKOLICI SOBOTH", v tako imenovanem deželnem trikotniku Štajerska/Koroška/Slovenija. Z nizanjem priporočil projekt obiskovalcu olajša iskanje zanimivih, kakovostnih ponudb v vasi Soboth in njeni okolici. 


Ta ponudba odlično dopolnjuje raznoliko kakovostno ponudbo gorske vasice.

Pohodniška vas je bila na podlagi kompetenc na temo POHODNIŠTVA že leta 2012 nagrajena z avstrijskim pohodniškim certifikatom. Poleg tega velikega uspeha je vasica kot katastrska enota in del trške občine Eibiswald (Ivnik) že tretjič zapored prejela oceno 5 „rožic“ – najvišje odlikovanje za najlepše ocvetličeno vas Dežele Štajerske. 


Projekt, ki ga vodi društvo za razvoj vasi Soboth-aktiv, vključuje tri dežele. Mreženje bo v projektu potekalo s pomočjo zloženke in spletne povezovalne platforme. 

STRAN AKTIVITÄTEN IN DER REGION

Aktivnosti za prosti čas v regiji Soboth.


Aktivnosti za prosti čas v regiji Soboth.

Na tem mestu bomo povezali prostočasne aktivnosti V OKOLICI SOBOTH oz. za vas pripravili DATOTEKE ZA PRENOS. Uživajte v novostih.

Pojdite na fotografijo in povečala se bo! QR koda vas pripelje do ponudbe. 

STRAN PARTNERBETRIEBE

PARTNERSKA PODJETJA


PARTNERSKA PODJETJA

Partnerska podjetja V OKOLICI SOBOTH.

Tukaj najdete izbrana partnerska podjetja iz Avstrijske Štajerske, Avstrijske Koroške in Slovenije. S klikom na posamezno fotografijo se bo le ta povečala, prikazala se bo tudi vsebina!

Za hiter dostop do spletne strani partnerskega podjetja uporabite QR kodo.

Uživajte v enkratnih ponudbah! 

STRAN TOUREN RUNDUM

TURE V OKOLICI


TURE V OKOLICI

Naši namigi za ture.

Tukaj najdete priporočene načrte poti v okolici pohodniške vasi Soboth.

 

VSTOPNO OBMOČJE.

Izhodišče je pohodniška vas Soboth. Tam se začneta daljša in krajša pot z odlično turistično ponudbo. 

STRAN VORSCHLÄGE/ANGEBOTE

PREDLOGI/PONUDBE


PREDLOGI/PONUDBE

NAMIGI in POVEZAVE do ponudb.

Tukaj najdete namige in hiter dostop do izbranih ponudb za vaš čisto poseben izletniški ali počitniški dan.

Namigi za izlete in počitnice.

STRAN WANDERDORF

POVZETEK


POVZETEK

certificirana pohodniška vas „Avstrijske pohodniške vasi“

• s soncem obsijana gorska vasica na 1070 m nadmorske višine

• najvišja krajevna skupnost trške občine Eibiswald/Štajerska/Avstrija

• vstopne točke za pohodnike: od 491m do 2140m

• najvišji vrh: Großer Speikkogel, 2140m

• planinsko območje z oskrbovanimi planinskimi domovi

• 100 km pohodniških poti, označenih na pohodniških kartah

• doživljajske poti, tematske poti, prosto pohodništvo 

STRAN BLUMENDORF

CVETOČA VAS


CVETOČA VAS

Cvetoča vas Soboth

Lepo ocvetličena okolica ima v vasi Soboth že zelo dolgo tradicijo. Od leta 2019 se soboške gospodinje s podporo trške občine Eibiswald zelo uspešno trudijo za nastop in dobro uvrstitev na državnem tekmovanju Dežele Štajerske za najlepše ocvetličeno vas.

V letih 2019, 2020 in 2021 so dosegli najvišjo oceno 5 „rožic“ in tako osvojili naziv najlepše katastrske občine Dežele Štajerske. 


Rožna ulica

Soboth je bila pred leti prva vas, ki je za umiritev prometa skozi kraj izvedla barvanje ceste s cvetličnimi vzorci. Od takrat učenci in odrasli vsako drugo leto barvajo cesto, ki vodi skozi vas. Tako prispevajo k večji prometni varnosti in edinstvenosti vasi. 

 
E-Mail
Karte
Infos